Schaatsen

Wij hebben een uitgebreid assortiment schaatsen voor zowel de wedstrijd schaatser als de recreatie schaatser.

De merken die wij o.a. verkopen zijn Viking, Zandstra, Raps en Nijdam.

Uiteraard hebben we ook alle randartikelen, zoals o.a beschermers, ijshockeysticks en pucks op voorraad.

Voor een vrijblijvend uitgebreid advies kunt u ons vinden aan de Stationsstraat 62 te Borne.

Hoeveel kost het om mijn schaatsen te laten slijpen?
Wij rekenen 15,00 euro per paar, dit geldt voor alle typen schaatsen, dus zowel voor noren, houten schaatsen, kunst-, hockey- als kinderschaatsen.

Wanneer moet ik mijn schaatsen laten slijpen ?
Als je merkt dat de schaatsen wegglijden bij het afzetten, dan zijn ze aan een slijpbeurt toe. De scherpte van de schaatsen is te controleren door met de nagel van een duim langs de ijzers te schrapen, er moet dan wat van de hoornlaag van de nagel afkomen, anders zijn de ijzers te bot.

Moet ik nieuwe schaatsen eerst laten slijpen ?
Nieuwe schaatsen zijn in principe klaar om er direct mee het ijs op te gaan. Helaas is dit niet met alle schaatsen het geval, vraag de verkoper of de schaatsen geslepen zijn. Vaak zijn de schaatsen wel -redelijk- scherp, maar is er geen vorm in geslepen en zijn de ijzers niet nagepolijst.

Wanneer moet ik beschermers om de schaatsen doen ?
Vooral als de schaatsen net zijn geslepen, kunnen ze vlijmscherp zijn. Het is voor de veiligheid daarom verstandig om tijdens transport beschermers om de ijzers te doen. Op kunststof beschermers is het ook mogelijk kleine stukjes te lopen. Als je de schaatsen voor langere tijd opbergt, is het beter de beschermers van de ijzers af te halen en eventueel de schaatsen licht in te vetten met zuurvrije vaseline. Vooral kunststof beschermers kunnen de ijzers afsluiten, waardoor vocht moeilijk kan verdampen, met roestvorming als gevolg.

Terug naar overzicht

neem gerust contact met ons op

Klik hier